CV-ketel vervanging Nijkerk Amersfoort

Loodgieter Publicatiedatum: March 15, 2014 Mutatiedatum: March 16, 2014
  • Provincie: Gelderland
  • Stad: Amersfoort
  • Postcode: 3861SG
  • Adres: Melkrijder 4

Energie bespaartip: CV-Ketel vervangen

Cv-ketel kapot? Neem een HR-ketel. Een hoogrendementsketel (HR-ketel) is nog steeds de zuinigste verwarmingsketel. Een HR-ketel behaalt zijn hoge rendement door het vocht uit de verbrandingsgassen te condenseren en de warmte die daarbij vrijkomt te gebruiken voor verwarming van het cv-water.

Bij conventionele en VR-ketels (verbeterdrendementsketel) gaat die warmte (grotendeels) verloren. Overstappen van zo'n ketel op een zuinige HR-ketel kan een gemiddeld huishouden maar liefst ruim €200 tot €400 per jaar opleveren.

Een HR-ketel is niet meer duurder dan een VR-ketel, maar heeft wel een condensafvoer nodig. Conventionele ketels en VR-ketels worden daarom alleen nog toegepast op plaatsen zonder afvoer, of waar de schoorsteen ongeschikt is voor een HR-ketel. Een conventionele ketel is in zeldzame gevallen noodzakelijk, zoals bij een zeer lang afvoerkanaal (schoorsteen). Bij een combiketel - die ook voor warm water zorgt - loopt de gasbesparing nog meer op.

Moderne HR-combiketels zijn doorstroomketels. Dat wil zeggen dat ze geen water in een voorraadvat warm hoeven te houden. Dat scheelt energie. Nadeel is dat het iets langer duurt voordat het water op douchetemperatuur is, zo blijkt uit de laatste test van cv-combiketels. De Nefit Trendline HRC 30 is november 2013 als best beoordeeld uit de bus gekomen bij Kieskeurig.nl.
De TrendLine HR-ketel van Nefit is beschikbaar in twee uitvoeringen: de HRC 25/CW4 en HRC 30/CW5 met een cv-vermogen van respectievelijk 25 & 30 kW. Kenmerkend zijn de toegepaste High Speed warmtewisselaar (vervaardigd door middel van Friction Stir Welding), de A+ pomp en de zelflerende regeling Intelligence Plus. Met deze regeling bepaalt het toestel op basis van het gebruikersprofiel zelf de optimale instellingen voor comfort en energiezuinigheid. Verder voorziet het toestel in een Multi-gasblok dat is voorbereid op eventuele veranderende gassamenstellingen (zoals bijvoorbeeld schaliegas of biogas)
Telefoonnummer: (033) 245 84 28
32172508
Website: www.installatietechnieknijkerk.nl

Opmerking

    Laat je opmerking achter (spam en onbeleefde berichten worden verwijderd)